Superiahtul pe valuri pluteşte uşor

Postat la 02 octombrie 2016 122 afişări

Superiahtul pe valuri pluteşte uşor

Chiar dacă achiziţia lor nu se justifică la fel de mult ca un avion particular, care măcar poate fi folosit şi pentru a ajunge la întâlnirile de afaceri, superiahturile sunt la mare căutare printre cei mai bogaţi oameni ai lumii, scrie Financial Times. Un superiaht are o lungime de cel puţin 24 de metri – cam cât un teren de tenis – şi echipaj, cele mai impunătoare astfel de ambarcaţiuni trecând deja de o sută de metri lungime. Anul trecut s-au vândut aproape 400 de superiahturi, conform datelor companiei Boat International, cel mai scump fiind în valoare de peste 200 milioane de dolari.

 

Tehnologia modernă le permite constructorilor de superiahturi să satisfacă multe dintre capriciile clienţilor, cum ar fi instalarea pe punte a unei motociclete protejate de o casetă de sticlă şi care se poate coborî pe mal cu ajutorul unei macarale atunci când proprietarul vrea să se plimbe; unii realizează chiar spaţii dedicate unei maşini. Se caută superiahturi care le permit proprietarilor să găzduiască mulţi prieteni pe ele, sau, din contră, aşa cum preferă cumpărătorii chinezi, cu spaţiu pentru distracţie, ca de exemplu, mici camere pentru karaoke în loc de cabine unde se poate dormi.

 

Se poartă şi colaborări între constructori şi companii din industria luxului sau case de modă pentru decorarea ambarcaţiunilor. Nu puţini sunt cei care-şi consideră superiahtul drept apartament plutitor mai degrabă decât ambarcaţiune şi, ca atare, doresc să nu se simtă legănaţi de valuri ori să fie deranjaţi de zgomotul motoarelor, superiahturile lor fiind prevăzute cu sisteme antivibraţii şi de stabilizare, pentru o deplasare cât mai lină. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.