Cum arată o vacanţă ideală pe fundul mării (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 septembrie 2013 307 afişări

Inspirate din scrieri SF, casele, restaurantele sau hotelurile subacvatice nu li se mai par constructorilor de azi ceva imposibil de realizat, scrie Financial Times.

După staţiile Conshelf instalate pe fundul mării de către echipa exploratorului Jacques-Yves Cousteau acum câteva zeci de ani şi abandonate şi restaurantul Ithaa din Maldive, aflat însă la doar câţiva metri sub nivelul mării, în prezent se lucrează la câteva proiecte îndrăzneţe pentru aceeaşi zonă şi pentru Fiji.

Astfel, firma poloneză de arhitectură şi construcţii subacvatice Deep Ocean Technology urmează să construiască Water Discus în dreptul unei insule din Maldive. Water Discus este un hotel de lux împărţit în două seturi de discuri, unele deasupra apei şi altele dedesubt, ca să le permită clienţilor să admire fauna şi flora marină sau chiar să o exploreze, fiind prevăzut cu facilităţile necesare scufundărilor.

Cum arată o vacanţă ideală pe fundul mării: Water Discus (GALERIE FOTO)

În Fiji se construieşte Poseidon Undersea Resort, care îşi propune să-şi cazeze oaspeţii sub apă, într-o structură unde presiunea este de o atmosferă, la fel ca pe uscat, pentru a evita problemele care apar când corpul uman aflat sub apă este supus la o presiune mai mare.

Cum arată o vacanţă ideală pe fundul mării: Poseidon (GALERIE FOTO)

Preşedintele companiei care construieşte complexul Poseidon, US Subarmines Inc., se gândeşte chiar să utilizeze soluţia găsită pentru acesta la construirea unor case pe fundul mării, aşa-numitele H2Ome. Proprietarii acestor case le vor putea folosi timp îndelungat, având opţiunea de a le scoate la suprafaţă pentru revopsit o dată la zece ani sau de a le ţine permanent sub apă, punându-le la dispoziţia vieţuitoarelor marine care ar dori să-şi mute cuibul pe exteriorul lor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cum-arata-o-vacanta-ideala-pe-fundul-marii-galerie-foto-11372879
11372879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.