Cele două cuvinte pe care Steve Jobs le-a urât

Autor: Ioana Matei Postat la 28 martie 2014 902 afişări

Allison Johnson este fostă vicepreşedinte a Apple Worldwide Marketing Communication şi a avut ocazia să lucreze în mod direct cu Steve Jobs, în perioada 2005 - 2011. Într-un interviu recent, Johnson a dezvăluit cuvintele pe care Steve Jobs nu putea să le suporte.

Cele două cuvinte pe care Steve Jobs le-a urât

Fosta vicepreşedinte a Apple Worlwide Marketing Communication a declarat, într-un interviu acordat unui reporter al Business Insider că Steve Jobs ura cuvintele “branding” şi “marketing”.

“Steve era de părere că oamenii asociază brandurile cu advertisingul TV, cu reclamele şi lucrurile artificiale. Cel mai important aspect pentru Jobs era relaţia oamenilor cu produsul aşa că, de fiecare dată când spuneam <brand> eram atenţionaţi”.

În ce priveşte marketingul, Johnson a declarat că “marketingul înseamnă că trebuie să vinzi ceva cuiva. Dacă nu aduci valoare, dacă nu educi publicul în legătură cu produsul, dacă nu îi ajuţi să valorifice la maximum produsul – acest lucru înseamnă că faci doar vânzare. Şi nu ar trebui să lucrezi astfel”.

Totuşi, marketingul este unul dintre domeniile la care Apple se pricepe cel mai bine. Cum a putut să declare fondatorul Apple că acesta era un cuvânt nepotrivit în companie? Răspunsul lui Johnson a fost că Apple şi-a tratat campaniile de lansare ca eforturi masive de educare a publicului despre noile produse ale companiei prin comunicarea eficientă a  beneficiilor experienţei folosirii produselor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/cele-doua-cuvinte-pe-care-steve-jobs-le-a-urat-12352672
12352672
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.