Caseta audio nu se predă. Diverşi artişti încă lansează compoziţiile lor pe casetă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 noiembrie 2015 88 afişări

Caseta audio nu se predă. Diverşi artişti încă lansează compoziţiile lor pe casetă

Considerată depăşită odată cu impunerea compact discurilor şi criticată de unii pentru fâşâitul benzii, caseta audio nu se predă, fiind preferată de diverşi artişti pentru lansarea compoziţiilor lor.

Printre motivele care-i determină să apeleze la această soluţie se numără nu numai preţul redus al acestui mediu de stocare şi posibilitatea de a da comenzi pentru loturi mici de fabricaţie, ceea ce nu se poate face la discurile de vinil, ci şi faptul că oamenilor încă le place să aibă muzica preferată pe un suport fizic, scrie Boston Globe.

Printre artiştii care nu au uitat de casete se numără Sufjan Stevens ori Best Coast, dar şi Metallica, trupa lansând nu demult în ediţie limitată o casetă demo înregistrată în 1982. Ca să profite de această tendinţă, unele magazine au reînceput să vândă şi casetofoane mai mult sau mai puţin portabile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/caseta-audio-nu-se-preda-diversi-artisti-inca-lanseaza-compozitiile-lor-pe-caseta-14868243
14868243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.