„Il Volo” sau zbor uşor în seară caniculară

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 august 2022 281 afişări

Chiar şi în lipsa unui décor sofisticat sau a unor efecte de scenă spectaculoase, trei artişti italieni - tenorii Piero Barone şi Ignazio Boschetto şi baritonul Gianluca Ginoble – au reuşit să ridice sala în picioare, să-şi facă spectatorii să danseze şi să culeagă aplauze care s-au întins pe parcursul multor minute.

O sală plină ochi, multe grade în termometru şi multă emoţie s-au regăsit în seara de 16 iulie la Sala Palatului, în Capitală. “Il Volo Sings Morricone and More” este numele turneului în care îşi încântă publicul cei trei tineri artişti care pe tot parcursul spectacolului au interacţionat cu publicul, încercând să înveţe cuvinte în română, pozând cu spectatorii sau invintându-i să cânte şi să danseze împreună cu ei. “Do you understand English?” au înterebat ei, iar sala a raspuns “Yes”; “Conprendere Italiano?” a fost următoarea întrebare şi sala a răspuns “Si”. “În cazul acesta eu voi vorbi în engleză iar colegul meu în italiană”, a fost una din glumele serii. Surpriza a fost că la aşa-zisa “traducere” informaţiile să fie complementare sau chiar contradictorii celor deja spuse, ceea ce a făcut ca publicul să se amuze copios.

“The Ecstasy of Gold”, “Nessun dorma” şi “Il Mondo” au fost primele melodii ale concertului, iar cei 4.000 de spectatori au început să fredoneze piesele împreună cu ei. Piero Barone, Ignatio Boschetto şi Gianluca Ginoble, aflaţi pentru a doua oară în România, au fost acompaniaţi de Orchestra Metropolitană Bucureşti, aflată sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Cei trei artişti italieni au debutat individual în 2009, în cadrul unui show de talente organizat de canalul de televiziune RAI1, prilej cu care au fost remarcaţi de Michele Torpedine, managerul care a lansat carierele altor nume mari din lumea muzicii: Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia şi Biagio Antonacci. Torpedine le-a propus să lucreze împreună, ca trio şi, într-o perioadă scurtă de timp au ajuns să semneze un contract cu Geffen Records, o casă de producţie americană.


TURNEU:

Il Volo Sings Moricone

LOCAŢIE:

Sala Palatului, Bucureşti

PUNCTE CHEIE ale turneului: Barcelona, Verona, Taormina, Frankfurt

ARTIŞTI:

Piero Barone,

Ignatio Boschetto, Gianluca Ginoble


Primul lor album cu melodii proprii, “Il Volo”, a fost lansat în 2010 şi a intrat în US Billboard Top Ten, iar din acel moment cariera lor muzicală a prins aripi, fiind invitaţi la emisiuni celebre de televiziune, ca The Tonight Show, American Idol, Good Morning America sau Today Show.

Au urcat pe scenă în spectacole alături de Barbara Streisand (2012), iar mai apoi cu Placido Domingo şi Eros Ramazzoti, iar şase ani mai târziu au primit din partea YouTube Golden Creator Award, distincţie pe care platforma o acordă canalelor care au peste

1 milion de abonaţi.

În cadrul spectacolelor din turneul care se află acum în plină desfăşurare, urmând să păşească în săli de spectacole pe mai multe continente, artiştii italieni au cântat ca trio, dar şi solo sau duet.

“Ne-am lansat în muzică individual iar apoi am format acest trio, dar suntem diferiţi. Ne plac lucruri diferite şi avem gusturi muzicale care ne definesc. Cred că toţi vă îndreptaţi spre muzică, în diverse momente. În această seară am pregătit pentru voi «All by Myself», cântată de Celine Dion, pentru că de-a lungul anilor mi s-a părut o provocare să abordez piese din repertoriul vocilor feminine”, a spus Ignazio Boschetto.

În cadrul secvenţei de melodii solo, un alt artist, alte acorduri. “Eu am crescut cu vocea marilor Elvis Presley, Frank Sinatra, Elton John. Am ales să cânt pentru voi în această seară «Your Song», lansată de Elton John în urmă cu 51 de ani” şi-a prezentat alegerea Piero Barone.

În a doua parte a spectacolului cei prezenţi au acompaniat melodiile cu lanternele telefoanelor mobile, au dansat şi au cântat împreună cu artiştii, care s-au declarat foarte ataşaţi de România. “Ne place mult aici, sunteţi foarte asemănători cu noi. Avem prieteni aici”. Spectacolul din Capitală s-a încheiat după un lung şir de aplauze, iar spectatorii au părăsit sala plănuind să-şi cumpere bilete şi la reprezentaţia de anul viitor.


2009

s-au lansat, individual, în cadrul unui show TV, dar în curând au format actualul trio

2010

au lansat primul album, „Il Volo”

2012

au realizat un turneu cu 12 spectacole împreună cu Barbara Streisand în SUA şi Canada

2013

au realizat un turneu cu 50 de spectacole în SUA, Canada, America Centrală şi America de Sud

2014

au primit distincţia „Albumul Latin Pop al anului” în cadrul Latin Billboard, în Miami

2015                         

au câştigat Festivalul de la Sanremo cu piesa „Grande Amore”

2016şi 2017

au fost anii în care au realizat proiectul „Notte Magica”, un tribut pentru celebrii tenori Jose Carreras, Placido Domingo şi Luciano Pavarotti

2018

au mers în turneu în Japonia şi Europa de Est

2019

au cântat în Panama, cu ocazia aniversării Zilei Tineretului, în faţa Papei Francisc şi a peste 1 milion de spectatori

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.