Iarta-ma ca sa te iert

Postat la 07 noiembrie 2005 1 afişăre

Cel mai suprinzator lucru la "An Unfinished Life" ("Un nou snceput") este ritmul. Te prinde. Este lent, foarte lent, de orasel amortit de provincie. Prima reactie este sa te smpotrivesti, sa nu te lasi cucerit, dar apoi povestea te snvaluie pe nesimtite si nu mai simti cum trece timpul.

Cel mai suprinzator lucru la "An Unfinished Life" ("Un nou snceput") este ritmul. Te prinde. Este lent, foarte lent, de orasel amortit de provincie. Prima reactie este sa te smpotrivesti, sa nu te lasi cucerit, dar apoi povestea te snvaluie pe nesimtite si nu mai simti cum trece timpul. Povestea nu e foarte complicata: Jean Gilkyson (Lopez) fuge cu fiica (Becca Gardner, foarte buna) de la iubitul ei abuziv (Damian Lewis) si se adaposteste la ferma socrului ei, Einar (Robert Redford).

 

Acesta a ramas neconsolat dupa moartea fiului sau, de care o considera vinovata pe Jean. Cu Einar locuieste si Mitch, un vechi prieten mutilat de un urs grizzly. Toate personajele se lupta cu propriii demoni, de care fug, dar pe care trebuie sa-i snfrunte pentru a merge mai departe.

 

Regizorul suedez Lasse Hallstrom conduce de minune aceasta poveste cam conventionala si destul de previzibila, despre care spectatorul poate avea la un moment dat impresia ca e sncropita din filme mai vechi. Iar Hallstrom a mai regizat, printre altele, "Chocolat" ("Ciocolata cu dragoste", 2000), "The Shipping News" ("Stiri de acasa", 2001) si "The Cider House Rules" ("Legea pamantului", 1999), prin urmare se poate spune ca este un adevarat specialist sn drame terapeutice, care-ti lasa un gust amar si te fac sa te sntrebi fata de cine ai gresit sn ultima vreme, ca sa te duci urgent sa-ti ceri iertare.

 

Regizorul a mers la sigur cu acest film, cel putin din punctul de vedere al actorilor, care au interpretat cu totii roluri asemanatoare sn trecut.

 

Personajul lui Robert Redford este destul de asemanator cu cel din "The Horse Whisperer" ("Imblanzitorul de cai", 1998), Morgan Freeman joaca exact tipul de rol cu care ne-a obisnuit sn ultima vreme, de snteleapta vioara a doua care arunca o privire sincera si adevarata asupra lumii, iar Jennifer Lopez a mai zis si cu alte ocazii "Destul!" ("Enough", 2002). De neuitat este sn schimb Robert Redford, actor care a declarat ca nu se place ca regizor si regizor care nu se place ca actor, dar care te uimeste si la aproape 70 de ani.

 

An Unfinished Life/Un alt Inceput

R: Lasse Hallstrom Cu: Jennifer Lopez,

Robert Redford, Morgan Freeman, Josh  Lucas,

Becca Gardner, Camryn Manheim Din 4 noiembrie

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Iarta-ma ca sa te iert
/arta-si-societate/iarta-ma-ca-sa-te-iert-1004919
1004919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.