Povestea succesului lui Sheldon Cooper (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 ianuarie 2012 513 afişări

Sau a doctorului Sheldon Cooper, m-ar corecta specialistul în fizica teoretică. Jim Parsons, actorul care se identifică cu serialul de succes The Big Bang Theory, este unul dintre cei mai buni comedianţi ai Statelor Unite ale Americii. Care e povestea lui?

Jim Parsons e un actor, nu un om de ştiinţă. Deosebirea merită menţionată, pentru că Parsons a devenit sinonim cu Sheldon Cooper, fizicianul care ţine în fiecare seară de joi milioane de americani în faţa micilor ecrane şi apoi mult mai mulţi, din întreaga lume, în faţa calculatoarelor. Cooper este cât se poate de genial în ce priveşte cunoştinţele din orice domeniu, însă are reale probleme în a-şi manifesta sentimentele şi a înţelege relaţiile dintre oameni.

Într-o mărturisire făcută jurnalistului David Bianculli, Parsons spune că îşi petrece weekendurile plimbându-se în jurul casei sale în timp ce îşi repetă replicile din serial ca să nu se împotmolească pe durata filmărilor. "Mă plimb frenetic prin apartamentul meu repetând cuvintele şi dialogurile şi o iau din nou de la capăt, ies afară şi le repet, alerg şi le am în minte. Trebuie să le cred eu mai întâi ca să pot să le transmit celorlaţi", mărturiseşte Parsons.

Actorul în vârstă de 37 de ani a câştigat în 2010 premiul Emmy pentru Cel Mai Bun Actor dintr-un Serial de Comedie, graţie rolului său din The Big Bang Theory - care îi include şi pe Johnny Galecki, adică Leonard, colegul său de apartament, dar şi pe Kaley Cuoco, care o interpretează magistral pe Penny, vecina atrăgătoare de vizavi - şi spune că serialul le-a dat şansa să se afunde treptat în subcultura tocilarilor. "Cu toţii suntem atât de prinşi de personajele pe care le jucăm", spune Parsons. "Cred că motivul pentru care showul merge atât de bine este acela că toată lumea lucrează pentru ca personajele să iasă atât de bine şi să fie îndrăgite de publicul telespectator." Parsons a mai câştigat şi premiul Asociaţiei Criticilor de Televiziune din SUA şi al Asociaţia Naţională a Televiziunilor.

S-a născut în Houston, Texas, asemeni personajului pe care îl interpretează. A absolvit Klein Oak High School din Spring, Texas, în 1991 şi a început să studieze actorie la Univeristatea din Houston. Şi-a luat licenţa în actorie şi apoi a finalizat un master la Univeristatea din San Diego, în 2001. S-a mutat apoi la New York unde a apărut mai întâi în reclame pentru FedEx, Stride Gum şi Quiznos, dar şi la televiziuni mici sau în roluri episodice din filme precumn Garden State, On the Road with Judas, School for Scoundrels, 10 Items or Less şi Gardener of Eden. În tot acest timp, Jim Parsons a produs câteva episoade-pilot pentru FOX care nu au fost însă selectate, până la The Big Bang Theory, serialul cu care a bătut palma cu cei de la CBS. Parsons s-a mutat astfel în Los Angeles, unde se filmează serialul ajuns în prezent la sezonul al cincilea. Parsons se pretinde pasionat de politică, sport, cuvinte încrucişate, dar şi de pian.

De la o medie de opt milioane de telespectatori în primul sezon, din 2006-2007, The Big Bang Theory a urcat pe locul al optulea în topul celor mai urmărite seriale din SUA, cu o medie de 15 milioane de telespectatori per episod.


Câteva din cele mai amuzante replici ale lui Sheldon Cooper, compilate de about.com (redate în limba engleză pentru a păstra acurateţea glumelor)

• Din "The Lizard-Spock Expansion" (Sezonul 2):

Explaining the rules to his expanded version of Rock-Paper-Scissors: "Scissors cuts paper, paper covers rock, rock crushes lizard, lizard poisons Spock, Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard, lizard eats paper, paper disproves Spock, Spock vaporizes rock, and as it always has, rock crushes scissors."

• Din "The Nerdvana Annihilation" (Sezonul 1):

Describing the scope of an argument: "A little misunderstanding? Galileo and the Pope had a little misunderstanding."

• Din "The Big Bran Hypothesis" (Sezonul 1):

Lamenting the natural force preventing him and Leonard from carrying a heavy object: "Ah, gravity-thou art a heartless bitch."

• Din "The Jiminy Conjecture" (Sezonul 3):

Protesting his sanity: "I am not crazy; my mother had me tested."

• Din "The Gothowitz Deviation" (Sezonul 3):

After trying to condition Penny using rewards of chocolate: "Interesting. Sex works even better than chocolate to modify behavior. I wonder if anyone else has stumbled on to that."

• Din "The Jiminy Conjecture" (Sezonul 3):

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/povestea-succesului-lui-sheldon-cooper-galerie-foto-9178389
9178389
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.