"Nu sunt faimos, dar sunt aromân", nominalizat la marele premiu al Festivalului de Film Babel (FOTO)

Postat la 23 noiembrie 2013 143 afişări

Primul film din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână, "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" a fost nominalizat la categoria "Cel mai bun lungmetraj" din cadrul Festivalului de Film Babel, care se va desfăşura în Sardinia, între 2 şi 7 decembrie.

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân", nominalizat la marele premiu al Festivalului de Film Babel (FOTO)

Aflat deja la cea de-a treia ediţie, Festivalul de Film Babel este prima competiţie internaţională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare, dialecte sau limbi moarte. Anul acesta, festivalul se desfăşoară sub patronajul Parlamentului European, care a recunoscut că această competiţie are un rol important în integrarea minorităţilor lingvistice din Europa.

Filmul de debut al regizorului Toma Enache se află în cursa pentru marele premiu al concursului în valoare de 10.000 de euro, alături de alte şase lungmetraje din Venezuela, Italia, Spania sau Elveţia. "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" a avut premiera pe marile ecrane din ţară pe 25 octombrie şi a înregistrat până în prezent aproximativ 12.000 de spectatori şi încasări de peste 187.000 de lei.

Ce vedem la cinema: "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" (GALERIE FOTO)

"Nu sunt faimos, dar sunt aromân" ("Nu hiu faimos ama hiu arman") este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramuşat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său.

Ce vedem la cinema: "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" (VIDEO)

Mitul spune că acest adevăr e purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul său. Toni se întâlneşte cu fete din întreagă lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale adevărul şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ? 

Distribuit în cinematografe de MediaPro Distribution, filmul "Nu sunt faimos, dar sunt aromân" încă mai poate fi urmărit în cinematografele din ţară.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/nu-sunt-faimos-dar-sunt-aroman-nominalizat-la-marele-premiu-al-festivalului-de-film-babel-foto-11717155
11717155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.