Ce filme vedem vara asta? De la Spielberg şi Scorsese la Woody Harrelson şi Liam Neeson

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 12 iunie 2016 762 afişări

Se anunţă o vară încărcată pentru iubitorii de film, care se vor bucura de proiecte semnate de Spielberg şi Scorsese, precum şi de apariţia unor actori precum Woody Harrelson, Liam Neeson sau Matt Damon. De la blockbustere la producţii independente, acestea sunt filmele verii lui 2016.

Ce filme vedem vara asta? De la Spielberg şi Scorsese la Woody Harrelson şi Liam Neeson

Începem cu Jason Bourne, cel de-al cincilea film din franciza cu spioni care l-a transformat pe Matt Damon într-un actor de filme de acest gen. Încercarea de a reînvia franciza acum 4 ani cu Jeremy Renner în rol principal nu a avut prea mare succes, aşa că producătorii au decis să refolosească reţeta clasică. Damon a spus că nu va mai face un alt „episod“ decât alături de regizorul Paul Greengrass, aşa că acesta s-a alăturat la rândul său proiectului. Îl puteţi revedea pe Jason Bourne pe marile ecrane la sfârşitul lunii iulie.

Un film despre creatorul McDonald’s nu pare chiar un must-see, dar calitatea acestui film ar trebui să fie dată de echipa producătoare: John Lee Hancock, care a regizat The Blind Side, îi are alături de scenaristul Robert Siegel şi pe Michael Keaton, recent câştigător al premiului Oscar pentru Birdman. Nu cred că mai e nevoie şi de alte argumente; filmul are premiera pe 15 august.

Oliver Stone revine şi el în atenţia publicului cu Snowden, celebra poveste a unui angajat american care a dezvăluit secrete ale Pentagonului. Distribuţia este, şi de această dată, una excelentă: Joseph Gordon-Levitt, Nicolas Cage şi Scott Eastwood; filmul va debuta pe marile ecrane la jumătatea lunii mai.

The BFG, noul film regizat de Steven Spielberg, este o poveste fantastică despre prietenia dintre un copil şi Marele Gigant, o creatură care în ciuda aspectului se dovedeşte a fi extrem de paşnică. Scenariul se bazează pe cartea Marele uriaş prietenos, publicată în 1982 sub semnătura lui Roald Dahl. The BFG va ajunge pe marile ecrane pe 1 iulie.

Now You See Me 2: The Second Act (premiera pe 10 iunie) este continuarea filmului din 2013, cel care s-a bucurat de un succes moderat la box-office dar a fost extrem de bine primit de spectatori şi criticii de film. Noile aventuri ale celor patru magicieni se desfăşoară un an mai târziu, iar alături de ei îşi va face apariţia un nou personaj, interpretat de Daniel Radcliffe.

O ştire bună pentru fanii seriei Harry Potter: Fantastic Beasts and Where to Find Them este cea mai recentă lucrare semnată de

J.K. Rowling, iar producătorii de la Hollywood s-au grăbit să realizeze un film bazat pe această carte. Producţia poartă acelaşi nume şi este regizată de David Yates, cel care a semnat ultimele patru episoade din saga tânărului vrăjitor de la Hogwarts. Acţiunea filmului se desfăşoară cu 70 de ani înainte de evenimentele din Harry Potter, în cadrul unei comunităţi secrete de vrăjitori din New York. Distribuţia îl include printre alţii pe Eddie Redmayne, câştigător anul trecut al premiului Oscar pentru cel mai bun actor (The Theory of Everything). Fantastic Beasts and Where to Find Them va avea premiera pe 18 noiembrie.

Silence, cel mai nou film al lui Martin Scorsese, spune povestea a doi călugări iezuiţi care călătoresc în Japonia pentru a transmite învăţăturile creştinismului. Odată ajunşi, ei sunt persecutaţi şi au parte de un tratament extrem de violent. Scenariul filmului este bazat pe cartea scrisă de Shusaku Endo, iar lista de actori este una impresionantă: Liam Neeson, Adam Driver şi Andrew Garfield.

Desigur, nu putem totuşi ignora producţiile cu bugete de sute de milioane de dolari, chiar dacă nu sunt neapărat filme pe care le-am recomanda; poate cel mai important film de acest gen care va fi lansat este Independence Day: Resurgence, continuarea poveştii de succes din anii ’90 care i-a adus lui Will Smith statutul de superstar. Smith nu mai face parte din distribuţie, dar restul personajelor par a se regăsi în trailerul lansat anul trecut. Povestea rămâne şi ea la fel: extratereştrii ne invadează, noi îi alungăm, să vină continuarea.

Continuăm cu Warcraft, care va ajunge pe marile ecrane săptămâna viitoare. Aici nu sunt prea multe de spus: imaginaţi-vă un Lord of the Rings cu orci, vrăjitori şi oameni care se luptă; şi cam atât. Realizat pe baza jocului cu acelaşi nume care s-a vândut în 14 milioane de exemplare.

Şi franciza Star Trek revine în această vară, cu Star Trek: Beyond, cunoscut şi sub numele de Star Trek 3, cunoscut şi sub numele de Star Trek 13: depinde cât de multe episoade vrei să numeri. Actorii sunt aceiaşi, dar surpriza vine din partea lui Simon Pegg, care este şi coscenarist al Beyond.

În cele din urmă, trebuie să amintim şi de Suicide Squad, un film care are o distribuţie pe care, în mod normal, te aştepţi să o vezi la un film cu multe nominalizări la Oscar: Will Smith, Jared Leto, Ben Affleck, Viola Davis sau Scott Eastwood se află pe listă. Bazat pe benzile desenate, Suicide Squad este prima parte a unei noi francize care ne va ţine probabil ocupaţi mulţi ani de-acum încolo.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/ce-filme-vedem-vara-asta-de-la-spielberg-si-scorsese-la-woody-harrelson-si-liam-neeson-15466364
15466364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.