Antichitatea 3D

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 iunie 2016 80 afişări

Antichitatea 3D

Pentru a uşura conservarea şi studiul sculpturilor antice din colecţia sa, Galeria Uffizi din Florenţa a pornit un proiect de digitizare a acestora în colaborare cu Universitatea din Indiana, scrie New York Times.

Reprezentanţi ai acesteia împreună cu studenţi înscrişi la studii doctorale de patrimoniu virtual de la Universitatea din Indiana vor fotografia colecţia de statui greceşti şi romane de la galerie, precum şi de la Palatul Pitti şi din Grădinile Boboli din Florenţa, după care vor crea modele tridimensionale de înaltă rezoluţie, care le vor permite să obţină date despre coloritul iniţial al statuilor şi despre restaurările anterioare efectuate.

Versiunile digitale ale sculpturilor vor fi disponibile online şi pentru public din anul 2020 şi ar putea fi folosite şi pentru a tipări copii pe imprimante 3D care să fie expuse în alte instituţii muzeale fără a mai fi nevoie să se împrumute originalele de la Uffizi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
3d,
colectie,
galerie,
indiana,
sculpturi,
studiu,
universitate
/arta-si-societate/lifestyle/antichitatea-3d-15466447
15466447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.