EMINESCU: „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi"

Postat la 11 iunie 2016 813 afişări

EMINESCU: „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi"

EMINESCU: „Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

Mare adevăr spune Eminescu! Şi când te gândeşti că justiţia de azi tratează greşelile politicieilor ca pe ale oricui; ba, mai mult, politicienii corupţi, care devalizează zeci sau sute de milioane de euro, care trădează interesele României, primesc adeseori pedepse mai mici decât un om simplu care, de foame, a furat un sac de cartofi…

Bandiţii din Parlament au lucrat de 26 de ani la îndulcirea legilor legate de corupţie, tocmai pentru a-i proteja în cazul în care ar fi prinşi. Până la urmă, partidele politice nu sunt decât nişte găşti de interese, nişte caracatiţe în continuă expansiune care niciodată nu vor face cu adevărat ceea ce trebuie pentru binele comun.

În consecinţă, partidele politice trebuie să dispară de pe scena vieţii publice. Avem nevoie de un alt sistem social în care partidele să nu mai aibă niciun rol!

Vor îmbrăţişa oamenii, însă, o altă cale?

Lumea este în fierbere. Oamenii caută ceva nou. Frământările de astăzi vor naşte, până la urmă, o nouă viziune asupra lumii, asupra vieţii.  Dar nu se va putea trece mai departe fără convulsii sociale majore. În opinia mea, suntem la începutul lor şi peste puţin timp le vom simţi cu toţii. Ceea ce avem acum nu poate să mai reziste, se va prăbuşi, iar în locul acestui sistem va trebui să punem altceva.

Tu ce ţi-ai dori? Cum ar arăta Lumea Nouă în viziunea ta?

Citii mai multe pe www.cunoastelumea.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
greseli,
oameni,
crime,
nevinovati,
politician
/actualitate/eminescu-greselile-politicianului-sunt-crime-caci-in-urma-lor-sufera-milioane-de-oameni-nevinovati-15470084
15470084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.