Cum poţi să ajungi vandal de amorul artei (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 decembrie 2014 72 afişări

De regulă, artiştii invită lumea să vină la vernisaje sau să le viziteze ulterior expoziţiile. Uneori însă, aceştia cheamă publicul să-i vadă cum îşi vandalizează propriile opere, iniţiativă pe care a avut-o pictorul irlandez Oliver Jeffers.

Acesta, scrie The Guardian, a invitat un număr de oameni, printre care şi reprezentanţi ai presei, într-o clădire din New York, ca să asiste la mânjirea cu vopsea a cinci portrete realizate de el. Cele cinci tablouri, printre care şi un portret al lui Bono, solistul trupei U2, au fost băgate în vopsea până la jumătate, chipurile din tablouri devenind astfel greu de recunoscut.

După consumarea acestui act artistic, pictorul a explicat că demersul său are menirea de a atrage atenţia asupra efemerităţii vieţii şi asupra modului cum memoria le joacă feste celor ce suferă după pierderea unei fiinţe dragi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/cum-poti-sa-ajungi-vandal-de-amorul-artei-galerie-foto-13707200
13707200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.