Crowdfunding, soluţia salvatoare pentru muzee şi galerii de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 iunie 2014 74 afişări

Cum apelul la finanţarea de către public prin internet (crowdfunding) se dovedeşte a avea succes pentru tot felul de proiecte în căutare de sponsori, de la gadgeturi la obiecte de mobilier, filmuleţe ori jocuri, o organizaţie caritabilă din Marea Britanie, Art Fund, s-a gândit să aplice şi ea modelul, de această dată pentru un proiect la scară naţională.

Crowdfunding, soluţia salvatoare pentru muzee şi galerii de artă

Art Fund vrea să ajute muzee şi galerii de artă să facă rost de finanţare pentru expoziţii sau pentru conservarea şi restaurarea unor opere de artă, conform BBC. În acest scop, a lansat o platformă specială, Art Happens, unde internauţii pot vedea proiectele propuse şi sumele necesare şi pot dona orice sumă doresc, de la 5 lire sterline în sus.

Donatorii primesc în semn de apreciere diverse atenţii, cum ar fi afişe cu autografe ale expozanţilor ori invitaţii la recepţiile unde participă artiştii finanţaţi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/crowdfunding-solutia-salvatoare-pentru-muzee-si-galerii-de-arta-12854428
12854428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.