Bijuteriile de epocă dau lovitura pe piaţa luxului (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 septembrie 2014 202 afişări

Uitate cândva în seifuri de proprietarele care le considerau demodate sau chiar date la topit pentru a se refolosi materialul pentru piese noi, vechile bijuterii de familie se bucură astăzi de preţuire, scrie Wall Street Journal.

Pe lângă faptul că oferă şansa descoperirii unor pietre rare, care în prezent pot fi vândute pe milioane de dolari, dar la vremea confecţionării bijuteriilor erau considerate de calitate inferioară pentru că nu corespundeau gusturilor epocii, cum ar fi cazul diamantelor albastre, vechile giuvaericale sunt astăzi apreciate pentru valoarea lor istorică, de mărturie a vremurilor în care au fost create.

Ele servesc drept sursă de inspiraţie pentru designerii moderni, care le pot admira în expoziţii ale marilor case creatoare, ori drept motiv de laudă colecţionarilor în căutare de piese deosebite, ilustrative pentru Art Deco sau La Belle Epoque. Iar milionarii individuali sau marile mărci de bijuterii îşi afirmă astfel forţa financiară, cum a făcut recent compania Harry Winston, care a cumpărat cu preţul record de 23,8 mil. dolari, la o licitaţie Christie's Geneva din luna mai, un diamant albastru rar pe care l-a denumit Winston Blue.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/bijuteriile-de-epoca-dau-lovitura-pe-piata-luxului-galerie-foto-13311307
13311307
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.