Cât plătesc românii pentru a sărbători Valentine’s Day în cele mai frumoase capitale europene

Autor: Ioana Matei Postat la 27 ianuarie 2014 91 afişări

Numărul românilor care vor petrece în acest an Valentine's Day într-o destinaţie externă va creşte cu 20%, dat fiind că sărbătoarea este în 2014 la începutul weekendului şi pentru că evenimentul este din ce în ce mai mediatizat în România, potrivit unui studiu realizat de portalul de turism online Vola. Ro. Cele mai căutate destinaţii sunt, potrivit rezervărilor, Roma, Viena, Praga, Paris şi Barcelona.

Cât plătesc românii pentru a sărbători Valentine’s Day în cele mai frumoase capitale europene

Preţul unui city break la Paris de Valentine's Day porneşte de la 300 de euro de persoană şi conţine biletul de avion cu taxele incluse, trei nopţi de cazare în cameră dublă, cu mic dejun, şi asigurarea de călătorie. Acelaşi pachet la Roma poate fi cumpărat la tarife începând de la 175 de euro de persoană, la Viena sau la Praga de la 200 de euro de persoană, în timp ce pentru Barcelona, turiştii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 250 de euro.

Desigur, la aceste pachete se poate adăuga o croazieră pe Sena, o cină la Turnul Eiffel, tururi de oraş, bilete pentru autobuzele Hop on Hop Off sau carduri cu reduceri la principalele obiective turistice şi la restaurante.

Se constată că din ce în ce mai mulţi români pleacă în vacanţe cu ocazia zilei de Valentine's Day. Majoritatea preferă pachetele de tip city break în Europa pentru că sunt mult mai accesibile decât vacanţele în afara continentului şi turiştii nu au nevoie decât de câteva zile libere. Din acest motiv, Valentine's Day de anul acesta este foarte căutat; pachetele sunt cu plecări joi şi vineri şi durează până duminică sau luni. Cu siguranţă se va simţi o creştere de cel puţin 20% a numărului de români care aleg să petreacă Valentine's Day într-un oraş european, din estimările Vola.ro.

Agenţia de turism online Vola.ro a devenit în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii cinci ani şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei în 2012.

Urmărește Business Magazin

/analize/turism/cat-platesc-romanii-pentru-a-sarbatori-valentine-s-day-in-cele-mai-frumoase-capitale-europene-11972610
11972610
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.