Cel mai mare pod solar din lume a fost inaugurat (VIDEO)

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 ianuarie 2014 944 afişări

După lucrări ce au durat aproape cinci ani, compania Network Rail a deschis porţile celui mai mare pod de căi ferate din lume alimentat cu energie solară.

Cel mai mare pod solar din lume a fost inaugurat (VIDEO)

Construcţia, ce traversează fluviul Tamisa din Londra, în apropiere de Blackfriars Bridge, este acoperită cu 4.400 de panouri fotovoltaice care asigură jumătate din consumul energetic necesar, notează The Guardian.

First Capital Connect, firma care administrează gara de la Blackfriars, se aşteaptă ca emisiile de dioxid de carbon să scadă cu peste 500 de tone pe an. Reprezentanţii speră ca şi acoperişul, usor de recunoscut, să devină un simbol pentru eforturile Londrei de a deveni un oraş sustenabil din punct de vedere al energiei "verzi".

Al doilea pod solar ca mărime este cel din Kurilpa Footbridge, Australia, construit în 2009 în Australia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-pod-solar-din-lume-a-fost-inaugurat-video-11972369
11972369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.