Tiriac cel mic si businessul cel mare

Postat la 19 aprilie 2010 156 afişări

Fiul lui Ion Tiriac crede ca lumea in general si Romania in special au iesit deja din criza. Asezat de ceva vreme la conducerea afacerilor familiei, Jr crede ca mediul economic dificil de astazi este pur si simplu noua lume in care trebuie sa traim si sa facem business.

"Nu se mai pune discutia despre luminita de la capatul tunelului pentru ca nu mai suntem in tunel. Acesta este mediul in care traim acum. Ce era diferit intre 2009 si 2010 este ca anul trecut erai in intuneric fara busola, nu stiai ce se va intampla maine. Nu stiai daca hotararile care le luai sunt bune sau rele. Acum stim exact unde suntem. Si stim in proportie de 80-90% ce se va intampla in anii urmatori, daca nu va veni vreo catastrofa." Discursul lui Tiriac junior seamana destul de mult cu cel al tatalui sau, care a acordat anul trecut un interviu BUSINESS Magazin. Pesimismul, dar si siguranta de sine ca pana la urma afacerile vor merge bine caracterizeaza discursul lui Ion Ion Tiriac, care a preluat fraiele Tiriac Holdings in ultimii doi-trei ani.

Criza de anul trecut, cand afacerile grupului au scazut la 1,4 miliarde de euro, cu 30-40% fata de anul anterior, l-a invatat pe Tiriac junior sa pretuiasca cifrele mici: "Acum clientul este mult mai atent pe ce isi cheltuieste banii, iar orice crestere procentuala va fi mult mai valoroasa decat salturile anuale de 40% realizate in trecut". Vorbind despre anul trecut, Ion Ion Tiriac spune ca a reusit sa aiba o scadere mai mica decat piata si ca nu a pierdut, dar nici nu a castigat bani: "In 2009, am fost pe zero, cel mult am realizat la cateva companii un profit de cateva sute de mii sau 1 milion de euro si am castigat cota de piata".

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/tiriac-cel-mic-si-businessul-cel-mare-5914025
5914025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.