CSR 2021: Adoptă un Proiect

Postat la 03 decembrie 2021 93 afişări

ING Bank România

Motivaţie: „Adoptă un Proiect” este programul de granturi prin care anual ING Bank îşi propune atât sprijinirea organizaţiilor nonprofit, cât şi implicarea angajaţilor în cauze sociale.

Descrierea proiectului: Programul a păstrat două obiective principale pe tot parcursul celor nouă ani de desfăşurare:

1. Implicarea angajaţilor ING în cauze sociale, încurajarea voluntariatului şi creşterea notorietăţii proiectelor cu impact social pozitiv.

2. Sprijin financiar pentru organizaţii neguvernamentale din România. Proiectele finanţate urmăresc să contribuie la atingerea unui standard decent de viaţă pentru grupuri care se află în situaţii dificile (copii abandonaţi, persoane bolnave, bătrâni singuri, victime ale violenţei, persoane afectate de calamităţi naturale, persoane cu dizabilităţi, protecţia animalelor).

Anual, timp de două luni, angajaţii ING au posibilitatea de a propune organizaţii non-guvernamentale pentru care voluntariază şi de a se implica în promovarea şi explicarea cauzelor sociale către alţi colegi. În final, exclusiv în baza votului deschis către toţi angajaţii, sunt votate proiectele care beneficiază de finanţare timp de un an din partea ING Bank. Spre exemplu, ediţia din 2020 a desemnat patru câştigători ale căror proiecte se află în faza de implementare în 2021: Asociaţia Dăruieşte Aripi, Asociaţia PAVEL, Fundaţia Inimă de Copil, Asociaţia Ana şi Copiii. Pe lângă sprijinul oferit de ING, angajaţii au gândit şi implementat alte iniţiative suplimentare pentru a-i ajuta, precum „Swimathon”, unde

46 de colegi au înotat virtual şi au strâns fonduri în plus de peste 14.000 de euro, cei 20 de angajaţi care pe timpul verii au oferit meditaţii şi sesiuni de mentorat pentru tineri liceeni proveniţi din medii vulnerabile sau campanii de strângere de fonduri pe canalele de social media ale ING şi în aplicaţia Home’Bank.

Rezultate: Din 2013, programul de granturi sprijină organizaţiile nonprofit, dar încurajează şi implicarea angajaţilor în cauze sociale. Până acum, a susţinut 57 de proiecte, exclusiv în baza votului echipei ING, cu finanţare totală de peste 1,2 milioane de euro.  Anual sunt finanţate 3-4 iniţiative, fiecare dintre ele având un impact pozitiv în comunităţile în care activează.

Între cele mai votate organizaţii se numără Asociaţia Dăruieşte Aripi şi Asociaţia MAME. Cu fondurile primite de la ING Bank (150.000 de euro) acestea au realizat în 2019 şi 2020:

• Primul Registru Naţional al Cancerelor la Copil (Asociaţia MAME) ‒ un instrument cheie care să sprijine oferirea unei asistenţe de calitate şi dezvoltarea resurselor pentru a răspunde nevoilor pacienţilor;

• Asociaţia MAME a implementat proiectul VR în spitale, prin care 320 de copii din Centrul Steluţelor şi Institutul Oncologic Bucureşti au beneficiat de terapie complementară prin VR. Copiilor le-a fost distrasă atenţia de la durere, stările de stres le-au fost diminuate, iar relaţia dintre medici şi micuţi s-a îmbunătăţit considerabil.

• Proiectul Tratamente la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea, (Asociaţia Dăruieşte Aripi). Programul a pornit de la un număr de 265 de cazuri de pacienţi pediatrici din Dobrogea. Dintre aceştia, programul sprijină constant 107 cazuri de copii cu boli cronice grave sau boli incurabile, progresive, cu prognostic limitat (oncologie, hematologie, boli rare).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.