Anul demisiilor in asigurari

Postat la 15 februarie 2010 34 afişări

Scaderea interesului clientilor si resursele tot mai limitate pentru investitii n-au fost singurele probleme cu care s-au confruntat anul trecut companiile de asigurari. Inca din vara, in piata au fost anuntate mai multe demisii sau inlocuiri in management, la nivel de varf. Anul acesta, in mai putin de doua luni, trei executivi din asigurari au parasit companiile. Si mai urmeaza.

Sanziana Maioreanu, fostul CEO al companiei de asigurari Signal Iduna, trimitea la inceputul lunii februarie un e-mail colaboratorilor prin care ii anunta ca a decis sa incheie activitatea in companie. Motivele plecarii erau legate, dupa cum scria Maioreanu, de misiunea dificila pe care a avut-o in 2009, dar si de lipsa de implicare din partea actionariatului: "Desi compania era pregatita sa ofere solutii profesionale si inovative intr-unul dintre cele mai asteptate si solicitate sectoare ale serviciilor financiare din Romania, lansarea noastra a coincis cu inceputul crizei economice, iar piata de asigurari de sanatate a evoluat in mod defavorabil".

Signal Iduna Germania a decis sa-si diminueze substantial expunerea financiara in Romania si sa isi limiteze activitatea pana cand piata va evolua pozitiv, spunea Maioreanu la inceputul lunii.

Decizia a fost surprinzatoare, mai ales in conditiile in care Signal Iduna nu are o vechime mai mare de un an in piata, iar Sanziana Maioreanu fusese omul care se ocupase de deschiderea filialei de aici. La momentul intrarii in Romania, Signal Iduna era vazuta ca un viitor concurent serios in vanzarea de polite de sanatate de catre Eureko, liderul pietei de profil, iar la sfarsitul anului trecut, grupul german isi anunta intentia de a recruta 200 de noi agenti pentru activitatile locale. In momentul de fata, Maioreanu prospecteaza piata - ar vrea sa ramana in domeniu, insa nu priveste cu ochi buni nici acest an. Asa ca, deocamdata, a decis sa ia o pauza si sa se orienteze catre noul traseu pe care il va urma. Nici compania nu s-a grabit sa-i gaseasca un inlocuitor: urmeaza sa aiba loc in Germania o intrunire a Consiliului de supraveghere al Signal Iduna Romania, pentru a valida noul membru al Consiliului director.

Plecarea Sanzianei Maioreanu este doar cea mai recenta dintr-un sir inceput inca de la mijlocul trecut si care nu a ocolit nici companii de dimensiuni mult mai mari. Anul acesta au aparut alte doua anunturi similare. Primul viza plecarea lui Shah Rouf, britanicul de origine indiana care a condus in ultimii trei ani operatiunile locale ale grupului Aviva. El nu paraseste grupul, ci doar Romania, urmand sa preia conducerea unei filiale din Sri Lanka incepand cu jumatatea lunii februarie.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
asigurari,
demisii
/analize/servicii-financiare/anul-demisiilor-in-asigurari-5505513
5505513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.