Airbnb vrea să renască pe bursă

Autor: Ioana Matei Postat la 07 decembrie 2020 116 afişări

Airbnb vrea să renască pe bursă

Gigantul Airbnb Inc ţinteşte o evaluare de aproape 35 de miliarde dolari în ceea ce va fi ultimul mare eveniment de listare al acestui an, relatează Reuters.

Compania de închirieri pe termen scurt a recuperat mare parte din scăderile rezultatelor financiare după ce acestea au fost puternic impactate de pandemia de COVID-19.

Fondatorii Brian Chesky, Joe Cebbia şi Nathan Blecharczyk vor vinde împreună participaţii în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari la debutul companiei pe Wall Street, adică la 13 ani după ce au creat într-un loft un website care urma să revoluţioneze industria hotelieră şi a caselor de vacanţă.

Compania a înregistrat o pierdere netă de 696,9 miliarde de dolari în primul semestru al anului, dar a bifat venituri de 2,52 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

De asemenea, compania a rambursat clienţilor 1 miliard de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.