Preţul barilului de petrol a crescut, dar rămâne sub 44 de dolari

Postat la 15 septembrie 2016 87 afişări

Preţul barilului de petrol a crescut, dar rămâne sub 44 de dolari

Preţul barilului de petrol a urcat cu 0,3%, la 43,71 de dolari, după două zile în care a scăzut cu aproape 6%. Libia şi Nigeria, doi membri OPEC care au avut rezervele de petrol afectate puternic de conflictele domestice, se pregătesc să inunde piaţa cu sute de mii de barili de petrol.

Datele Bloomberg arată că rezerva de petrol a SUA a scăzut cu 559.000 de barili săptămâna trecută. Analiştii estimaseră anterior că piaţa din SUA va creşte cu 4 milioane de barili.

”Piaţa devine mai conservatoare când vine vorba despre momentul în care se va ajunge din nou la echilibru, iar preţurile se ajustează la acest scepticism”, a spus Ric Spooner, analist la CMC Markets. ”Vedem o cerere moderată, combinată cu posibilitatea creşterii ofertei din Libia şi Nigeria. De asemenea piaţa se confrună cu posibilitatea ca mai multe ţări din afara OPEC să crească producţia”, a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.