Rockwell Automation a deschis biroul din Bucureşti. Piaţa pentru soluţii de automatizare industrială din România este estimată la 300 de milioane de euro

Postat la 14 septembrie 2016 806 afişări

Rockwell Automation a deschis biroul din Bucureşti. Piaţa pentru soluţii de automatizare industrială din România este estimată la 300 de milioane de euro

Grupul american Rockwell Automation, un business de 6,3 miliarde de dolari cu 22.000 de angajaţi la nivel global, specializat în soluţii de automatizare industrială, îşi deschide un birou în România. Americanii lucrau de mai mulţi ani în România, însă abia în 2016 conducerea a decis deschiderea unui birou la noi în ţară "Afacerea a crescut, iar clienţii simţeau nevoia să fim mai aproape de ei", a declarat Peter Rozek, Country Sales Manager Czech Cluster & SEE.

Această extindere în regiune face parte din planul companiei de dezvoltare, regiunea noastră fiind una care ar putea să le aducă mult business americanilor. Rockwell Automation a împărţit zona în 8 pieţe: Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Slovenia, Croaţia, Serbia, Bulgaria, primele patru fiind cele mai importante. În regiunea EMEA, Rockwell a vândut anul trecut echipamente şi soluţii de automatizare industrială în valoare de 1,4 miliarde de dolari. Deşi Reto Berner, regional sales director Eastern Europe & Russia, nu a vrut să divulge cât la sută din acest venit vine de pe plan local, Peter Rozek, Country Sales Manager Czech Cluster & SEE, a spus că România este a doua piaţă din regiune ca importanţă pentru companie, după Cehia.

"E greu de estimat mărimea pieţei din România, însă aş putea să-ţi spun că piaţa pentru produse de automatizare industrială din România ajunge undeva la 300 de milioane de euro", a declarat Peter Rozek.

În România în prezent la Rockwell Automation sunt angajaţi 6 oameni (3 pentru vânzări şi 3 pentru suport tehnic).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.