Harta salariilor medii din România: Unde se află cei mai bine plătiţi angajaţi din ţară

Postat la 27 septembrie 2016 440 afişări

Harta salariilor medii din România: Unde se află cei mai bine plătiţi angajaţi din ţară

Un angajat din Bucureşti a câştigat, în medie, circa 2.700 de lei net pe lună în 2015, cu 45% peste salariul mediu net înregistrat la nivel naţional anul trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică. În schimb, un angajat din Neamţ a câştigat anul trecut, în medie, 1.360 de lei net pe lună, adică jumătate din salariul mediu al unui angajat din Bucureşti, aceasta fiind judeţul în care angajaţii au avut cele mai mici salarii medii din economie în 2015, scrie Ziarul Financiar

Exceptând Bucureştiul, statisticile arată că trei judeţe din România au înregistrat salarii nete mai mari de 2.000 de lei pe lună anul trecut: Ilfov (2.267 lei net/ lună), Timiş (2.060 lei net/lună) şi Cluj (2.025 lei net/lună).

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.