Dilema unui mall de provincie

Postat la 29 martie 2010 44 afişări

Proverbialul calm al ardelenilor s-a vazut din plin in urma cu o saptamana, la deschiderea mallului Atrium din Arad: nicio inghesuiala, nimic spectaculos, desi nu s-ar putea zice ca localnicii sunt dezinteresati. Desigur, terminarea unui mall pare acum in sine o victorie; intr-o vreme de scadere a consumului insa, pariurile dezvoltatorului pe mallul aradean vor fi dificil de indeplinit.

La fel ca si in urma cu sase luni, Michael Israeli era saptamana trecuta fericit si agitat. Daca atunci era fericit fiindca era gata structura mallului Atrium Center din Arad, acum avea motiv de bucurie fiindca, in sfarsit, centrul comercial se deschidea. Ca si toamna trecuta, Israeli, directorul general si unul dintre actionarii minoritari ai dezvoltatorului, era multumit si daca se compara cu situatia concurentilor sai: Atrium Center e primul mall finalizat in Arad, oras unde fusesera anuntate in total 6-7 centre comerciale, dar numai unul - Armonia - a mai fost deschis, in primavara lui 2008. "Haideti sa va arat", spune managerul si o ia inainte, prin coridoarele interne ale mallului, spre unul dintre birourile administrative de la ultimul etaj. "Ii spunem Lacul AFI", glumeste managerul, aratand pe geam inspre un mic iaz inconjurat de iarba, pe terenul unde ar fi trebuit sa se construiasca un alt complex, AFI Palace Arad. Dezvoltatorul ultimului proiect pierduse insa cursa finantarilor, dupa cum spunea toamna trecuta managerul de atunci al Africa Israel in Romania.

A fost o cursa cu multi competitori, tinand cont ca in Arad se anuntase cel mai mare numar de proiecte comerciale comparativ cu alte orase din tara. Nu mai putin de cinci complexuri au gasit amplasament pe strada pe care s-a deschis Atrium Center. Cativa kilometri mai incolo, inspre periferia orasului, cativa muncitori lucreaza la o cladire, Galleria, care ar urma sa fie al doilea mall din oras, cu termen de finalizare estimat pentru 2011, desi constructia pare sa poata fi terminata mai rapid.

Faptul ca a castigat cursa finalizarii primului mall din oras nu il face insa pe Michael Israeli sa fie mai putin agitat decat la finele anului trecut. "Nu spun ca totul este roz si ca este o atmosfera de basm. Va fi o lupta si urmatorul an trebuie sa rezistam, dar apoi lucrurile vor fi stabile", crede managerul Atrium Centers.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/dilema-unui-mall-de-provincie-5779735
5779735
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.