Kika a vândut prin licitaţie produse în valoare de 100.000 de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2014 435 afişări

Retailerul de mobilă kika România a organizat o licitaţie cu vânzare pentru peste 300 de produse din magazin, ultimele bucăţi din colecţiile vechi. Articolele astfel vândute - birouri, scaune, mese, bucătării sau chiar livinguri complet echipate, canapele, paturi, pernuţe, tabureţi, veioze, covoare - au putut fi achiziţionate chiar si cu discount.

Kika a vândut prin licitaţie produse în valoare de 100.000 de euro

Această acţiune face parte din strategia kika de fidelizare a clienţilor, de creştere a traficului în magazin şi de consolidare a poziţiei companiei pe piaţa amenajărilor interioare.

În cadrul licitaţiei, de exemplu, un living al unui furnizor premium, format din trei piese care a avut preţul de vânzare de 10.400 de lei, a fost licitat pentru suma de 650 de lei (preţ de achiziţie), în timp ce un colţar de bucătărie care iniţial avea preţul de 8.290 de lei a fost vândut în cadrul licitaţiei cu 1.000 de lei.

În medie, produsele au fost cumpărate cu reduceri cuprinse între 50-90%, cel mai mare discount fiind obţinut pentru saltele şi perne de grădină. Cel mai accesibil produs a avut preţul de pornire de 10 lei, pentru scaune şi perne, iar produsul pentru care s-a licitat cel mai mult şi a avut preţul de achiziţie cel mai ridicat de 4.000 lei, fiind o canapea care a pornit de la 1000 de lei în cadrul licitaţiei deşi preţul de magazin era 6.290 lei.

Licitaţia a fost strânsă, cu atât mai mult cu cât 50% dintre cei înscrişi au fost prezenţi în ambele zile ale evenimentului.

Urmărește Business Magazin

/analize/comert/kika-a-vandut-prin-licitatie-produse-in-valoare-de-100-000-de-euro-11999252
11999252
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.