Zuckerberg trebuie să plătească taxe de 1,1 miliarde dolari, la aproape un an de la listarea Facebook

Postat la 29 martie 2013 12 afişări

Fondatorul şi CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg, cu o avere estimată la 13 miliarde de dolari, are de plătit taxe în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari aferente veniturilor de anul trecut.

Zuckerberg trebuie să plătească taxe de 1,1 miliarde dolari, la aproape un an de la listarea Facebook

 Suma uriaşă provine din câştigurile obţinute de Zuckerberg în urma listării Facebook la bursă, mai precis din exercitarea unei opţiuni prin care omul de afaceri a preluat 60 milioane de acţiuni la un preţ preferenţial de numai 6 cenţi pe acţiune pentru a păstra votul majoritar la companie, potrivit unei analize CNN Money.

Chiar dacă a păstrat acţiunile, Fiscul din SUA le tratează drept venituri înregistrate la momentul exercitării opţiunii, deoarece astfel de operaţiuni sunt considerare o formă de compensaţie financiară sau bonus.

Astfel, Zuckerberg are de raportat încasări de aproape 2,3 miliarde de dolari rezultat în urma exercitării acestei opţiuni, la care se adaugă alte venituri obţinute din alte surse.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zuckerberg-trebuie-sa-plateasca-taxe-de-1-1-miliarde-dolari-la-aproape-un-an-de-la-listarea-facebook-10699715
10699715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.