Zuckerberg a fondat o organizaţie cu scopul de a extinde accesul la internet către populaţia săracă

Postat la 21 august 2013 42 afişări

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fondat în parteneriat cu Samsung, Nokia şi Qualcomm grupul Internet.org, cu misiunea de a extinde accesul la internet către populaţia care nu are în prezent acoperire, estimată la aproape 5 miliarde de oameni.

Zuckerberg a fondat o organizaţie cu scopul de a extinde accesul la internet către populaţia săracă

 Aproximativ o treime din populaţia globului, sau 2,7 miliarde de oameni, au acces la internet, iar noua organizaţie vrea să vină în sprijinul celor care nu au posibilitatea financiară de a se conecta, potrivit unui comunicat al Facebook, transmite Bloomberg.

"Există bariere uriaşe în statele aflate în curs de dezvoltare, în ceea ce priveşte conectarea şi aderarea la economia cunoaşterii. Internet.org reprezintă un parteneriat global care va încerca să depăşească aceste bariere", a declarat în comunicat Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Internet.org vrea să dezvolte proiecte şi să mobilizeze companii şi guverne pentru a extinde accesul la internet.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zuckerberg-a-fondat-o-organizatie-cu-scopul-de-a-extinde-accesul-la-internet-catre-populatia-saraca-11264351
11264351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.