ZOOT.ro, bilanţ după 1 an pe piaţa românească

Autor: Georgiana Călin Postat la 09 noiembrie 2016 443 afişări

ZOOT.ro, bilanţ după 1 an pe piaţa românească

Retailerul ceh ZOOT.ro încheie un an pe piaţa românească cu o valoare a comenzilor de peste 500.000 de euro în octombrie 2016 şi cu o estimare de două milioane de euro pe Q4 în 2016. ZOOT.ro comercializează 300 de branduri internaţionale şi 3 branduri proprii, cu o valoare medie de 43 de euro per comandă.

Retailerul ceh a venit în România acum un an cu un model de business unic pe piaţă: probezi în Cabinele de Fericire înainte să plăteşti ceea ce comanzi online de pe ZOOT.ro, ai livrare gratuită şi retur gratuit timp de 90 de zile. Lansat în noiembrie 2015 cu 250 de branduri şi 2 Cabine de Fericire în Bucureşti, ZOOT.ro numără, un an mai târziu, 300 de branduri şi opt Cabine de Fericire – şase în Bucureşti, una în Cluj şi una în Timişoara –, urmând ca la final de noiembrie să deschidă o nouă Cabină în Constanţa, în Tomis Mall. De asemenea, echipa s-a extins de la 10 oameni la lansare la 35 în prezent.

 „Primul an a stat chiar şi pentru noi, cei din ZOOT, sub semnul noutăţii: un brand nou pe piaţa din România, un model de business nou, Cabine de Fericire noi, colegi noi, branduri noi, servicii noi”, declară Robert Berza, Country Manager ZOOT România. „După 12 luni, aş zice că drumul e din ce în ce mai clar, numărul de clienţi creşte, loializarea lor e surprinzător de bună, veniturile sunt din ce în ce mai mari, iar marginea e acolo unde credem noi că ar trebui să fie pentru a construi un business profitabil”, continuă acesta.

Liderul de piaţă ceh deţine trei branduri proprii, ZOOT Original, OJJU şi Alchymi, designul aparţinând în totalitate echipei ZOOT, iar producţia fiind realizată în ateliere din diverse puncte din Europa. Ducând mai departe modelul de business on/offline, ZOOT.ro a ales să editeze şi să publice revista omonimă. Numărul pilot al revistei ZOOT a fost lansat în decembrie 2015, în prezent revista având o frecvenţă bimestrială şi un tiraj de 25.000 de exemplare. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.