Ziua Nationala – boicotata de sefii udemeristi ai „autoguvernarilor” din Covasna si Harghita

Postat la 02 decembrie 2010 15 afişări

Si anul acesta, sefii udmeristi ai "autoguvernarilor" din Covasna si Harghita - cum sunt denumite in antetele in limba maghiara administratiile locale din cele doua judete - au gasit de cuviinta sa boicoteze, fara nici o explicatie, ceremoniile organizate pentru sarbatorirea Zilei Nationale.

Astfel, la Miercurea Ciuc, boicotul i-a avut in frunte pe primarul Raduly Robert si pe Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean, iar la Sfantu Gheorghe pe omologii lor Antal Andras, respectiv Tamas Sandor. Singurii care, din motive lesne de inteles, n-au indraznit sa se "alinieze" boicotului au fost prefectii Gyorgy Ervin (Covasna) si Ladany Laszlo (Harghita), care au tinut chiar si cate o cuvantare in romaneste despre semnificatia zilei de 1 Decembrie. A facut-o, in schimb, vicele udemerist al Consiliului Judetean Brasov, Kovacs Attila, caruia i s-a alaturat, in mod surprinzator, seful C.J.-ului, liberalul Aristotel Cancescu, care nu si-a motivat in nici un fel absenta.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ziua-nationala-boicotata-de-sefii-udemeristi-ai-autoguvernarilor-din-covasna-si-harghita-7769754
7769754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.