LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Zidurile lumii moderne, la 22 de ani de la caderea Zidului Berlinului (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 11 august 2011 75 afişări

Dupa mai bine de doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, diverse ziduri continua sa delimiteze lumea moderna peste tot in lume, scrie Spiegel Online.

In teorie, niciun zid n-ar trebui sa fie imposibil de trecut. "Arata-mi un zid de 15 metri si am sa-ti arat si eu scara de 15 metri si jumatate", spunea mai demult Janet Napolitano, secretarul de stat responsabil de securitate al SUA.

Ziduri moderne in Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Mexic, Irlanda sau Coreea demonstreaza insa contrariul, potrivit publicatiei Spiegel Online. Inalte si groase, elecrificate si dotate cu camere cu infrarosii si detectoare de miscare, garduri delimiteaza lumea moderna peste tot in lume.

In Africa de Nord, spre exemplu, un astfel de zid a fost ridicat pentru a preveni trecerea ilegala din Maroc in Europa. In Irlanda de Nord, "Ultimul Zid al Europei" separa provincii intregi, prevenind astfel revoltele intre catolici si protestanti. Si nu sunt singurele, guverne din toate colturile lumii se folosesc de asemenea bariere pentru a impiedica imigrantii sa treaca in mod ilegal granitele, dar si traficantii de droguri sau carne vie. Ceea ce nu face din aceste ziduri altceva decat monumente pentru esecul politicii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zidurile-lumii-moderne-la-22-de-ani-de-la-caderea-zidului-berlinului-galerie-foto-8603915
8603915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.