Zgonea vrea Parlament cu 300 de deputaţi şi 100 de senatori, plus reprezentanţii minorităţilor

Autor: Liviu Dadacus Postat la 14 ianuarie 2015 191 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că din punctul său de vedere, care este susţinut şi de o parte a social-democraţilor, viitorul Parlament ar trebui să aibă 300 de deputaţi şi 100 de senatori, la care s-ar adăuga şi reprezentanţii minorităţilor naţionale.

În total, Parlamentul ar avea, potrivit propunerii lui Zgonea, 418 parlamentari, îm condiţiile în care există 18 minorităţi naţionale, care au şi drept de reprezentare parlamentară.

Întrebat, miercuri, după prima şedinţă a Comisiei de Cod electoral pe anul 2015, al cărei preşedinte este, câţi câţi parlamentari ar trebui să fie în noua lege, Zgonea a răspuns: ”Ghici, ciupercă...nu ştiu. Oricum, mai puţini decât sunt azi. Eu militez pentru 300 cu 100, fără minorităţi”.

El a arătat că acesta este punctul său de vedere, dar care este susţinut şi de o parte dintre colegii săi din PSD.

Zgonea a precizat că, oricum, prin diminuarea listei electorale permanente, Parlamentul ar trebui să scadă ca reprezentativitate.

”Dacă creştem norma de reprezentare, putem să ajungem la aceste cifre (300 deputaţi şi 100 de senatori, n.r.) care sunt convenabile pentru toată lumea şi cred că sunt şi normale pentru un stat ca România”, a spus Zgonea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEGISLATIV,
COMPONENŢĂ,
/actualitate/zgonea-vrea-parlament-cu-300-de-deputati-si-100-de-senatori-plus-reprezentantii-minoritatilor-13765834
13765834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.