Zgonea: Nuland ne roagă să fim în consens când decidem pe legile electorale şi finanţarea partidelor

Autor: Liviu Dadacus Postat la 14 ianuarie 2015 64 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că Victoria Nuland, asistent al secretarului de stat al SUA i-a ”rugat” pe oficialii români să ia prin consens deciziile majore referitoare le legile electorale şi finanţarea partidelor.

„(...) ne roagă pe toţi să fim în consens când luăm decizii majore, adică modificarea legilor electorale, Legea finanţării partidelor politice, astfel încât să existe un raport corect între stat, partide politice şi mediul investiţional”, a spus Zgonea.

El a arătat că Nuland am avut o discuţie cu toate partdele politice cu privire la situaţia actuală din România, cărora le-a transmis faptul că România este cel mai important partener din Europa de Est, alături de Polonia şi că România este cea mai stabilă ţară din punct de vedere politic din această zonă.

Potrivit lui Zgonea, Nuland le-a transmis oficialilor români că elaborarea de către Parlamentul a unor legi care să nu mai fie modificate într-un interval scurt permite ca mediul investiţional american să vină în România mai des decât în trecut .

Zgonea a mai spus că discuţiile s-au axat pe trei paliere: militar-securitate, politic şi economic, toate acestea fiind abordate ”în sens pozitiv”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZGONEA,
NULAND,
/actualitate/zgonea-nuland-ne-roaga-sa-fim-in-consens-cand-decidem-pe-legile-electorale-si-finantarea-partidelor-13765934
13765934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.