Un hacker britanic ar avea legătură cu atacul asupra conturilor de Twitter şi YouTube ale CENTCOM

Autor: Iuliana Enache Postat la 14 ianuarie 2015 38 afişări

Grupul "CyberCaliphate", care a atacat un cont de Twitter aparţinând Pentagonului, luni, a fost fondat de un britanic care a ispăşit o pedeapsă cu închisoare pentru că a spart adresa de e-mail a fostului premier britanic Tony Blair, potrivit unor surse.

Surse guvernamentale europene şi americane au declarat că anchetatorii cred că Junaid Hussain, în vârstă de 20 de ani, este liderul grupării CyberCaliphate, deşi nu ştiu dacă acesta a fost implicat personal în spargerea conturilor de Twitter şi YouTube ale Comandamentului Central American, care supraveghează operaţiunile militare în Orientul Mijlociu.

Hussain nu a putut fi contactat pentru a comenta aceste informaţii.

În 2012, Hussain a fost încarcerat timp de şase luni pentru că a sustras agenda lui Blair de pe un cont de e-mail administrat de unul dintre consilierii fostului premier. El a pledat vinovat pentru difuzarea online a contactelor şi pentru efectuarea unui apel fals la linia dedicată contraterorismului.

Hussain, care locuia în Birmingham, s-a mutat în Siria în ultimii doi ani, potrivit presei britanice. Anchetatorii europeni şi americani au declarat că investighează dacă atacurile de luni au fost lansate din Siria.

Anchetatorii cred că Hussain este principala persoană din spatele unui cont de Twitter care operează sub pseudonimul Abu Hussain al Britani, potrivit surselor citate. Acest cont a fost conectat la CyberCaliphate după ce gruparea a revendicat responsabilitatea pentru spargerea site-urilor Albuquerque Journal din New Mexico şi WBOC, un post de televiziune din Delaware. Contul lui Abu Hussain al Britani a fost suspendat marţi. Una dintre sursele guvernamentale a declarat că este posibil ca alte persoane din spatele lui Hussain să fi folosit contul.

Alex Kassirer, analist la Flashpoint Global Partners, a declarat că Hussain a condus eforturile depuse de organizaţia Stat Islamic pentru a recruta "hackeri pentru un CyberCaliphate". Flashpoint Global Partners este o companie privată care monitorizează postările extremiste pe Internet pentru agenţii guvernamentale şi clienţi privaţi.

Ea susţine că gruparea CyberCaliphate a intrat în atenţie pentru prima dată când a publicat un "anunţ de recrutare" la 11 septembrie 2014.

Potrivit lui Kassirer, soţia britanică a lui Hussain a declarat pe contul ei de Twitter săptămâna trecută că soţul ei a fost ucis într-un atac cu un avion fără pilot. Surse de securitate din Europa şi Statele Unite susţin că nu există o confirmare că Hussain este mort.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
HACKER,
CENTCOM
/actualitate/un-hacker-britanic-ar-avea-legatura-cu-atacul-asupra-conturilor-de-twitter-si-youtube-ale-centcom-13765700
13765700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.