ZF MOBILIO '14 - Cotovelea: Ofertele pentru privatizarea Poştei ar putea fi depuse între lunile iunie şi august

Postat la 10 aprilie 2014 29 afişări

Procesul de privatizare al Poştei Române va fi reluat după ce Comisia Europeană va accepta cererea statului de reconversie a datoriilor operatorului poştal în acţiuni, iar ofertele ar putea fi depuse în intervalul iunie-august, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

ZF MOBILIO '14 - Cotovelea: Ofertele pentru privatizarea Poştei ar putea fi depuse între lunile iunie şi august

 "Primul pas în reluarea procesului de privatizare a Poştei Române este conversia datoriilor istorice în acţiuni. (...) Dacă vom primi acceptul conversiei datoriilor în acţiuni, statul român va avea la dispoziţie un anumit interval de timp în care se va putea realiza privatizarea operatorului poştal. Dacă nu vom reuşi să ne încadrăm în acel interval de timp, procesul de reconversie al datoriilor în acţiuni va fi anulat şi ne vom întoarce la situaţia iniţială", a spus Cotovelea, prezent la ZF Mobilio '14.

Statul a mai încercat să privatizeze Poşta Română în prima parte a anului trecut, dar niciun potenţial investitor nu a cumpărat caietul de sarcini până la expirarea termenului, 28 mai 2013.

Directorul general al Poştei, Ion Smeeianu, a declarat, la acea vreme, că situaţia financiară negativă a companiei şi datoria stabilită de ANAF au avut ca efect apariţia unei reticenţe din partea potenţialilor investitori.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zf-mobilio-14-cotovelea-ofertele-pentru-privatizarea-postei-ar-putea-fi-depuse-intre-lunile-iunie-si-august-12445262
12445262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.