YouTube a blocat canalul Parlamentului rus

Autor: Cosmin Pirv Postat la 09 aprilie 2022 37 afişări

YouTube a blocat canalul Parlamentului rus

YouTube a blocat canalul Duma TV, care transmite din camera inferioară a parlamentului rus, atrăgând indignarea oficialilor ruşi, care au ameninţat cu restricţii cel mai popular serviciu de streaming din lume, potrivit Reuters.

Canalul Duma TV a fost „închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube”, se arată într-un mesaj postat pe YouTube.

Organismul de supraveghere a comunicaţiilor Roskomnadzor a anunţat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

„Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţat antirusească în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre”, a transmis Roskomnadzor.

Reprezenanţii Google au spus, pentru Reuters, că se angajează să respecte toate sancţiunile aplicabile şi legile privind conformitatea comercială: „Dacă constatăm că un cont încalcă termenii noştri de utilizare, luăm măsurile corespunzătoare. Echipele noastre monitorizează îndeaproape situaţia pentru orice actualizări şi modificări”.

Purtătorul de cuvânt al Dumei, Vyacheslav Volodin, a declarat că mişcarea YouTube este o dovadă în plus a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
youtube,
duma,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.