Yellen spune că Rusia oferă "reduceri enorme" de preţ la petrol pentru China şi India

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 septembrie 2022 112 afişări

Plafonarea planificată a preţurilor occidentale la petrolul rusesc face deja diferenţa, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, menţionând că Rusia oferă acum Chinei şi Indiei "reduceri enorme" de preţ în timp ce caută alte pieţe de desfacere pentru petrolul său, scrie Reuters.

Yellen spune că Rusia oferă "reduceri enorme" de preţ la petrol pentru China şi India

În decembrie, Europa ar urma să oprească cea mai mare parte a achiziţiilor sale de 3 milioane de barili pe zi, punând o presiune suplimentară asupra Rusiei pentru a găsi noi cumpărători pentru petrolul său, a declarat Yellen la o conferinţă găzduită de revista The Atlantic.

Europa se va confrunta cu o iarnă grea, cu aprovizionări energetice limitate, pe măsură ce se decuplează de energia rusească, a spus Yellen.

Ea a spus că acest lucru ar putea avea unele efecte de contagiune asupra Statelor Unite, dar "nu ar exagera" impactul potenţial asupra creşterii economice din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
yellen,
rusia,
petrol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.