Yanis Varoufakis: Grecia va achita datoria către FMI scadentă la începutul lunii iunie

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 mai 2015 62 afişări

Grecia va plăti, pe 5 iunie, rata de 312 milioane de euro datorată Fondului Monetar Internaţional, susţine ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, afirmând că, până atunci, se va ajunge la un acord cu creditorii internaţionali, scrie Corriere della Sera.

Întrebat dacă Grecia va putea achita rata săptămâna viitoare, Yanis Varoufakis a declarat: "În mod clar, pentru că, până pe 5 iunie, se va ajunge la un acord cu creditorii".

Grecia trebuie să restituie Fondului Monetar Internaţional 1,6 miliarde de euro în iunie, în patru tranşe: prima rată, scadentă pe 5 iunie, este de 312 milioane de euro.

În plus, Yanis Varoufakis a anunţat marţi o taxă suplimentară pe tranzacţii bancare şi impozitarea cu 15% a depozitelor bancare pe care cetăţenii greci le ascund în străinătate.

Grecia a reluat marţi negocierile cu creditorii internaţionali pentru deblocarea asistenţei financiare, Yanis Varoufakis atribuind impasul discuţiilor insistenţei acestora pentru mai multă austeritate. Blocajul negocierilor a dus la evaporarea lichidităţilor în Grecia, împingând economia în recesiune. Retragerile masive de fonduri din bănci şi dificultăţile tot mai mari ale ţării de a respecta obligaţiile financiare au relansat temerile legate de capacitatea ţării de a rămâne în zona euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
FMI,
UE
/actualitate/yanis-varoufakis-grecia-va-achita-datoria-catre-fmi-scadenta-la-inceputul-lunii-iunie-14338970
14338970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.