WSJ: Oligarhii şi politicienii ruşi sunt îngrijoraţi de impactul unor sancţiuni din partea SUA şi UE. Putin nu-i ascultă

Postat la 14 martie 2014 39 afişări

Înalţi oficiali şi unii dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia încearcă să evalueze impactul economic al unor eventuale sancţiuni pe care le-ar impune SUA şi UE, însă surse apropiate situaţiei afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin nu le ascultă temerile.

WSJ: Oligarhii şi politicienii ruşi sunt îngrijoraţi de impactul unor sancţiuni din partea SUA şi UE. Putin nu-i ascultă

 În schimb, liderul rus pare a fi concentrat pe păstrarea controlului asupra regiunii ucrainene Crimeea în pofida costurilor, care încep deja să fie simţite, scrie cotidianul american Wall Street Journal (WSJ).

"Toată lumea este îngrijorată de sancţiuni, dar nu există nicio cale de a transmite această temere celui care ia deciziile, întrucât este înconjurat de loialişti", a declarat un oficial guvernamental rus.

De la preluarea controlului în Crimeea de către forţe ruse, bursa de la Moscova s-a prăbuşit la niveluri înregistrate ultima dată în timpul crizei economice globale. Cele mai mari 50 de companii au pierdut din capitalizare 110 miliarde de dolari.

Rubla a atins noi minime record şi mulţi economişti şi-au redus la mai puţin de jumătate estimările privind creşterea PIB în acest an, iar asta înainte ca Rusiei să-i fie impuse sancţiuni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wsj-oligarhii-si-politicienii-rusi-sunt-ingrijorati-de-impactul-unor-sanctiuni-din-partea-sua-si-ue-putin-nu-i-asculta-12263802
12263802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.