Wizz Air a anunţat deschiderea unei baze în Sibiu

Autor: Ioana Matei Postat la 06 aprilie 2016 279 afişări

Wizz Air a anunţat deschiderea unei baze în Sibiu

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat începerea operaţiunilor la baza din Sibiu din august şi lansarea a patru noi rute de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. De asemenea, compania adaugă Suceava pe lista oraşelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton.

Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua bază din Sibiu şi va angaja 36 de persoane din regiune în cadrul echipajelor pentru noua aeronavă, ceea ce va creşte numărul angajaţilor din România până la 600. Wizz Air este cel mai mare transportator aerian din România în funcţie de numărul de locuri oferite, iar Sibiu va deveni cea de-a şaptea bază a companiei în România, în timp ce Suceava va fi cea de-a noua destinaţie Wizz Air din ţară, potrivit reprezentanţilor companiei. Odată cu noua aeronavă Airbus A320 alocată bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa noi rute către Nuremberg, München Memmingen, Milano Bergamo şi Madrid şi va creşte numărul zborurilor către Londra Luton la cinci pe săptămână. Noua rută din Suceava va face legătura între oraşul din nordul ţării şi Londra Luton de patru ori pe săptămână.

Bieletele către noile destinaţii au preţuri ce pornesc de la 69 de lei pentru un segment de zbor.  În 2015, Wizz Air a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în şi din România, în comparaţie cu 3,9 milioane în 2014. Pe lângă noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operaţională din Iaşi, ceea ce va mări opţiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul ţării.

Wizz Air continuă să adauge capacitate suplimentară pentru piaţa din România prin introducerea a două noi aerovane ce vor fi operaţionale din Cluj–Napoca şi Bucureşti.

“Pasagerii din România se aşteaptă în continuare ca WIZZ să le ofere tarife reduse către şi mai multe destinaţii din toată Europa şi Orientul Mijlociu, iar noi le răspundem cu mai multă capacitate, mai multe aeronave, mai multe rute şi mai multe locuri de muncă pe piaţa locală. Suntem compania aeriană cu cei mai mulţi pasageri transportaţi din România şi suntem extrem de încântaţi de creşterea noastră în Sibiu şi de lansarea Sucevei, o nouă destinaţie în România. Vom continua să investim în operaţiunile noastre aici pentru a ne asigura că oferim cele mai scăzute tarife din ce în ce mai multor oameni care călătoresc prin cele nouă aeroporturi unde suntem prezenţi în România”, a declarat György Abrán, chief commercial officer al Wizz Air.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wizz-air-a-anuntat-deschiderea-unei-baze-in-sibiu-15210711
15210711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.