Windows, la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani. Va dispărea sistemul de operare?

Postat la 18 august 2011 23 afişări

Cota de piaţă a Windows, sistemul de operare care aduce anual Microsoft aproximativ un sfert din venituri, a coborât în acest an la cel mai mic nivel din ultimele două decenii, iar viitorul platformei pare în acest moment sumbru, potrivit unei analize a cotidianului american The Wall Street Journal, care se întreabă cum va face faţă gigantul software unei lumi în care telefoanele mobile şi tabletele pot face aproape aceleaşi operaţiuni pe care nu de mult doar PC-urile le puteau realiza.

Sistemul de operare Windows a generat 19 miliarde de dolari venituri în ultimul an fiscal şi a produs 12,3 miliarde profit - aproape o jumătate din profitul Microsoft, compania condusă de Steve Balmer. Cu toate acestea, veniturile Windows au scăzut în fiecare din ultimele două trimestre. Între timp vânzările de smartphone-uri care rulează platforma Google Android şi iPhone-urile de la Apple au crescut în acest an, iar cererea pentru tabletele iPad de la Apple "mănâncă" din vânzările de laptop-uri, dispozitive pe care în mare parte rulează Windowsul. Potrivit mai multor analişti, cota Windows pe piaţa PC din trimestrul trecut a înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimele două decenii.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
windows,
software,
tehnologie
/actualitate/windows-la-cel-mai-mic-nivel-din-ultimii-20-de-ani-va-disparea-sistemul-de-operare-8630652
8630652
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.