Wim Bosman România devine Mainfreight România şi anunţă o creştere de 13% a cifrei de faceri la finalul primelor 9 luni din 2016

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 decembrie 2016 282 afişări

Wim Bosman România devine Mainfreight România şi anunţă o creştere de 13% a cifrei de faceri la finalul primelor 9 luni din 2016

Grupul Wim Bosman, furnizor de servicii logistice 3PL+, anunţă oficial că organizaţia îşi schimbă denumirea în Mainfreight, începând cu luna decembrie 2016. Mainfreight este un furnizor global de servicii logistice, cu 239 filiale în întreaga lume. Grupul Wim Bosman a devenit membru Mainfreight odată cu achiziţia din 2011.

Wim Bosman, fondatorul Grupului Wim Bosman, şi-a cumpărat primul camion în 1963. În 53 de ani, organizaţia a devenit un important furnizor de servicii logistice în Europa, cu o echipă de peste 2.000 de membri deosebit de motivaţi. În aprilie 2011 Grupul Wim Bosman a fost achiziţionat de către Mainfreight şi, drept urmare, organizaţia a căpătat un rol pe plan global, fiind susţinută de o reţea puternică oferind soluţii integrate de depozitare, transport şi distribuţie specifice clientului. În ultimii cinci ani, au fost deschise noi filiale în Bergen op Zoom (Olanda), Cluj-Napoca (România), Frankfurt şi Gelsenkirchen (Germania), Londra (Marea Britanie) şi Poznań/ Luboń (Polonia). Pe  lângă extinderea reţelei de filiale în Europa, au fost extinse si dezvoltate filialele Air & Ocean din Rotterdam şi Antwerp şi s-au redenumit filialele existente din Franţa, Polonia, Rusia şi Ucraina, din Wim Bosman în Mainfreight.

Odata cu schimbarea numelui şi integrarea în reţeaua Mainfreight, organizaţia va avea posibilitatea de a-şi extinde serviciile globale, atât pentru clienţii actuali cât şi cei viitori. Mainfreight este clădită pe o viziune pentru 100 de ani şi atitudinea potrivit căreia „orice este posibil”. Organizaţia se dedică livrărilor de transporturi de marfă la timp şi fără prejudicii şi soluţionării prompte şi oneste a problemelor care apar. Schimbarea denumirii va reflecta mai bine direcţia actuală şi cea viitoare spre care se îndreaptă Grupul Wim Bosman, sprijinind puterea ambelor organizaţii şi aliniind identităţile celor două branduri.

Sub noua denumire vor fi oferite în continuare servicii de calitate şi va întări lanţul de distribuţie eficient către toţi clienţii din întreaga lume. Având sedii în Asia, Australia, Europa, Noua Zeelandă şi Statele Unite, Grupul va putea să-si optimizeze soluţiile integrate de depozitare, transport şi distribuţie.

În decembrie 2016, denumirea Grupului Wim Bosman se schimbă oficial în Mainfreight. Clienţii nu vor fi afectati de această schimbare, deoarece în echipă vor ramâne aceiaşi oameni.

Pentru primele 9 luni ale anului 2016 Mainfreight România anunţă o cifră de afaceri de 52 mil de lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului 2015, precum şi dublarea profitului obţinut în acelaşi interval. Numărul de angajaţi a crescut de la 193 la 220.

De asemenea, în acest an, filiala din România a Grupului Mainfreight a demarat lucrările pentru extinderea facilităţilor de depozitare cu încă 5000 mp în Parcul Logistic din Ploişti, investiţie estimată la o valoare de 2 mil de euro. Tot în acest an, compania locală a alocat un buget de 0,5 mil. de euro pentru mărirea şi modernizarea flotei. 

« Noua identitate ne face să fim şi mai încrezători în dezvoltarea noastră, în atingerea obiectivelor şi sudarea echipei în baza unor valori bazate pe colegialitate, suport si flexibilitate în serviciile oferite clienţilor noştri. Pregatirea pentru acest pas final în procesul de transformare, care a început acum 5 ani, ne-a facut să fim ambiţioşi, disciplinaţi în execuţie şi să ne dorim mai mult de la noi înşine pe plan local. Rezultatele după primele 9 luni ne arată că seriozitatea şi implicarea noastră a fost cel mai bun argument pentru estimările bugetare de la începutul anului» a declarat Emil Ion, managing director al Mainfreight România

Mainfreight Romania este astăzi unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de transport si logistică. Susţinută de o puternică reţea de distribuţie, compania oferă soluţtii integrate de depozitare, transport şi distribuţie, specifice fiecărui client în parte. Începând cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight.

Furnizorul global de servicii integrate de logistică şi distribuţie, Mainfreight, a fost fondat de Bruce Plested în 1978 în Noua Zeelandă. În anii care au urmat, Mainfreight şi-a extins amprenta globală, deschizând sedii în toată Asia, Australia, Europa şi Statele Unite. În 2011, Mainfreight a devenit un lanţ de distribuţie global, după achiziţia Grupului Wim Bosman. În prezent, organizaţia deţine 239 de filiale, cu o echipă de peste 6.400 de membri în întreaga lume şi o cifră anuala de afaceri de peste 1 miliard de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.