WikiLeaks: Mafia rusa, implicata in livrarile de gaze catre statele UE

Postat la 02 decembrie 2010 18 afişări

Livrarile de gaze catre Ucraina si statele membre ale Uniunii Europene sunt legate de mafia rusa, potrivit ambasadorului american la Kiev, William Taylor, citat intr-o nota diplomatica dezvaluita de site-ul WikiLeaks, relateaza The Guardian in editia electronica.

Nota diplomatica se refera la o intalnire confidentiala din 2008 intre ambasadorul SUA la Kiev si un miliardar ucrainean, Dmitri Firtas, care controleaza aproape jumatate din compania RosUkrEnergo (RUE) (compania rusa de stat Gazprom controland cealalta jumatate). RUE, avand sediul in Ucraina si inregistrata in Elvetia, distribuie gaz din Asia Centrala in Ucraina si statele membre UE.

Anterior, premierul ucrainean din acea perioada, Iulia Timosenko, afirmase pentru BBC ca avea "documente care atesta ca o serie de structuri criminale puternice se afla in spatele companiei RosUkrEnergo".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
WikiLeaks,
livrari,
gaze,
Rusia,
secrete
/actualitate/wikileaks-mafia-rusa-implicata-in-livrarile-de-gaze-catre-statele-ue-7773071
7773071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.