Wall Street îl vrea pe Romney la Casa Albă: "Piaţa va merge mai bine cu un preşedinte care înţelege afacerile, e mai pro-creştere"

Postat la 06 noiembrie 2012 21 afişări

Preşedintele Barack Obama şi pretendentul republican Mitt Romney sunt umăr la umăr în sondaje în ziua alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, însă pe Wall Street favoritul absolut este fostul guvernator al statului Massachusetts, potrivit unui sondaj realizat de CNN Money.

Astfel, două treimi dintre analiştii şi managerii de fonduri de investiţii intervievaţi de CNN Money consideră că bursa americană ar avea performanţe mai bune cu Romney la Casa Albă decât într-un al doilea mandat al lui Obama.

"Romney oferă potenţialul unui set de iniţiative de politică fiscală mai bipartizan, mai pro-creştere, care în final ar fi mai bun pentru bursă", notează un analist.

La patru ani după criza financiară din 2008, economia Statelor Unite este încă în curs de redresare. Creşterea economică este prea modestă pentru a permite reducerea semnificativă a şomajului. Pe partea fiscală, datoria de stat depăşeşte 16.000 miliarde de dolari, plafonul datoriei de stat va trebui din nou ridicat de către Congres, chestiune sensibilă care impune negocieri dificile. Mai mult, politicienii trebuie să ia măsuri pentru a evita măsurile fiscale care vor intra automat în vigoare la începutul anului viitor, creşterile de taxe şi reducerile de cheltuieli publice riscând să împingă economia înapoi în recesiune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Wall Street,
Romney,
Casa Albă
/actualitate/wall-street-il-vrea-pe-romney-la-casa-alba-piata-va-merge-mai-bine-cu-un-presedinte-care-intelege-afacerile-e-mai-pro-crestere-10278065
10278065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.