Vreţi să plecaţi la muncă în străinătate? Încă o ţară importantă din Europa îşi deschide graniţele şi cheamă muncitorii români

Autor: Ioana Matei Postat la 24 aprilie 2020 5189 afişări

Vreţi să plecaţi la muncă în străinătate? Încă o ţară importantă din Europa îşi deschide graniţele şi cheamă muncitorii români

Austria va lansa o rută feroviară de noapte destinată aducerii muncitorilor români care să ofere îngrijire persoanelor în vârstă, potrivit Reuters.

Se pare că sistemul de asistenţă acordată persoanelor vârstnice a Austriei a făcut să se deschidă graniţele pentru muncitorii care vin din ţările apropiate, printre care Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia.

Dar principala ţară de unde vin aceşti oameni este România. În loc să îi transporte cu un avion în regim charter, austriecii au decis să îi aducă pe români cu un tren de noapte începând cu data de 2 mai. Acesta poate transporta mai mulţi oameni cu o distanţă corespunzătoare între ei decât un avion într-o singură călătorie.

„Sunt fericit că în pofida închiderii graniţelor putem să creăm acest coridor prin care să îi aducem pe muncitorii din România”, a spus într-o declaraţie ministrul afacerilor europene al Austriei, Caroline Edstadler, adăugând că aproximativ 33.000 de oameni din Austria depind de asistenţă non-stop.

Conexiunea directă din Timişoara, în apropiere de graniţa cu Ungaria şi Serbia, va începe cu un tren săptămânal, iar frecvenţa va creşte ulterior la trei trenuri săptămânal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deschidere,
munca,
muncitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.