Volkswagen cere demisia şefului Fiat de la conducerea asociaţiei auto europene ACEA

Postat la 28 iulie 2012 21 afişări

Volkswagen (VW) a cerut vineri demisia directorului general al Fiat, Sergio Marchione, de la conducerea asociaţiei producătorilor europeni de automobile ACEA şi a ameninţat că ar putea să se retragă din acest organism, după ce managerul italian a atacat politica de preţuri a grupului german.

Marchionne a sugerat, potrivit unui articol apărut în New York Times, că strategia de preţuri a VW provoacă "o baie de sânge", relatează Bloomberg.

Publicaţia a relatat că şefi de companii, între care şi Marchionne, preşedinte al ACEA, acuză grupul german că se foloseşte de criza datoriilor pentru a-şi extinde cota de piaţă.

"Comentariile arată încă o dată că Marchionne nu este calificat pentru a fi preşedinte al ACEA", a declarat purtătorul de cuvânt al VW, Stephan Gruehsem, care cere demisia şefului Fiat de la conducerea asociaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Volkswagen,
demisia,
Fiat
/actualitate/volkswagen-cere-demisia-sefului-fiat-de-la-conducerea-asociatiei-auto-europene-acea-9907629
9907629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.