Voinea: Renunţarea la acordul cu FMI ar duce la volatilitate crescută şi la creşterea poverii cu dobânzile

Autor: Iulian Anghel Postat la 15 martie 2013 18 afişări

Ministrul bugetului Liviu Voinea a dat asigurări că acordul cu FMI va fi păstrat în viitor, explicând că lipsa acestuia ar însemna o povară în plus pentru bugetul ţării şi ar conduce la o volatilitate în creştere a cursului de schimb.

Voinea: Renunţarea la acordul cu FMI ar duce la volatilitate crescută şi la creşterea poverii cu dobânzile

Ministrul bugetului Liviu Voinea a dat asigurări că acordul cu FMI va fi păstrat în viitor, explicând că lipsa acestuia ar însemna o povară în plus pentru bugetul ţării şi ar conduce la o volatilitate în creştere a cursului de schimb. Prezent la lansarea Raportului anual al Societăţii Academice din România (SAR) ministrul a spus că lipsa acordului cu Fondul ar duce cheltuielile bugetului legate de dobânzile la credite, doar anul acesta, de la 1,57% din PIB la 1,97% din PIB. Declaraţiile lui Voinea au fost un răspuns la una dintre recomandările raportului SAR, care susţine că acordul cu FMI a fost un eşec (în condiţiile în care nu şi-a atins ţintele de disciplinare a cheltuielilor), iar, de aici înainte, „motorul“ modernizării economiei trebuie să devină ţinta de aderare la euro. „Necontinuarea acordului ar avea consecinţe negative asupra volatilităţii şi ar mări riscurile de contagiune, ar apărea derapaje şi dobânzile la creditele pentru finanţarea deficitului ar creşte“, a arătat Voinea. Ce vrea să spună asta? Ne vom permite un deficit mai mic, nu mai mare, a spus ministrul.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Liviu Voinea,
FMI,
buget
/actualitate/voinea-renuntarea-la-acordul-cu-fmi-ar-duce-la-volatilitate-crescuta-si-la-cresterea-poverii-cu-dobanzile-10669118
10669118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.