Voiculescu, reacţie după demitere: Dacă superi sistemul, nu e nevoie de motive să te elimine

Autor: Andreea Tobias Postat la 16 aprilie 2021 129 afişări

Dacă superi prea tare sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina, spune fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în prima ieşire publică după demiterea sa.

Voiculescu, reacţie după demitere: Dacă superi sistemul, nu e nevoie de motive să te elimine

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, că mandatul său s-a încheiat acum 2 zile şi asta a pus punct unui şir de 113 zile de mandat şi „de ciocniri între mentalităţi”.

„Nu cred că este nimic rău, ăsta e motivul pentru care mulţi dintre noi am intrat în politică, pentru a schimba mentalităţile. La asta se reduce totul, mai devreme sau mai târziu”, declară Voiculescu.

Fostul ministru afirmă că îi este în continuare teamă pentru oamenii din ţară, pentru cei care au nevoie de ajutor, pentru cei care sunt văzuţi de politicieni pur şi simplu ca electorat, pentru oamenii din sistem care aşteptau o schimbare, „cei care au văzut realitatea”: „dacă superi prea tare sistemul, nu mai are nevoie de argumente pentru a te elimina”.

Vlad Voiculescu a adăugat că, deşi avea experienţa din 2016, a găsit totuşi la minister vulnerabilităţi „înfricoşătoare”, atât în instituţii centrale, cât şi în teritoriu: „vorbesc despre neputinţa coordonării, neputinţa unui sistem de a-şi servi cetăţenii. Nu sunt vulnerabilităţi personale, ci ale unui sistem. Ai nevoie de timp, de oameni, de procese, de o anumită mentalitate şi abordare ca să schimbi lucrurile”.

Fostul ministru a mai spus că a preluat Ministerul Sănătăţii „în colaps”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vlad voiculescu,
reacţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.