Vodafone plănuieşte să vândă acţiunile pe care le deţine la Verizon Wireless pentru 88 de miliarde de euro

Autor: Andreea Anghel Postat la 07 martie 2013 6 afişări

Tranzacţia vizeză cea mai profitabilă divizie Verizon şi este estimată la aproape 90 de miliarde de euro

Vodafone plănuieşte să vândă acţiunile pe care le deţine la Verizon Wireless pentru 88 de miliarde de euro

Grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone, care are operaţiuni şi pe piaţa din România plănuieşte să vândă participaţia deţinută la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA pentru a încasa 115 miliarde de dolari (aproximativ 88 miliarde de euro)de la Verizon Communications, compania americană de telecomunicaţii care deţine 55% din Verizon Wireless, potrivit unor surse apropiate situaţiei, scrie Bloomberg. Vodafone deţine 45% din acţiunile operatorului american. În urma acestei tranzacţii Verizon Communication va deţine în totalitate divizia cea mai profitabilă a companiei sale. În ultimul trimestru din 2012 Verizon Wireless a înregistrat un record de 2,1 milioane de abonaţi, eclipsând creşterea operatorului rival AT&T şi a altor competitori. Verizon doreşte să deţină controlul asupra celui mai bun activ din lume”, a spus Jonathan Chaplin, analist al companiei de cercetare New Street Research din New York.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vodafone,
telecomunicatii,
verizon
/actualitate/vodafone-planuieste-sa-vanda-actiunile-pe-care-le-detine-la-verizon-wireless-pentru-88-de-miliarde-de-euro-10652466
10652466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.