Vocea lui Darth Vader: “Ştiu cum e să fii rasist”

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 decembrie 2011 83 afişări

Unul dintre cei mai respectaţi actori americani, James Earl Jones, este cel mai des asociat cu vocea lui Darth Vader, acesta fiind rolul pe care l-a jucat în celebrul film ”Războiul stelelor”. În portofoliu său se regăsesc şi rolurile jucate în Patriot Games şi The Hunt of Red October, relatează BBC.

Actorul a fost crescut de bunica sa în zona rurală din Mississippi, Jones spunând că este capabil să înţeleagă cum gândesc rasiştii, devreme de bunica sa era "cea mai rasistă persoană" pe care a cunoscut-o vreodată. "Ne-a crescut şi pe noi la fel, otrăvindu-ne minţile.

Ura albii şi indienii. Când am ajuns la şcoală, în zona de nord a Statelor Unite, a trebuit să înţeleg dacă ea greşea sau ceilalţi. Aveam colegi albi şi indieni şi ştiam că nu sunt diavoli, aşa cum spunea ea. Aşa că acum pot să înţeleg foarte bine cum gândesc rasiştii".

În prezent James Earl Jones joacă la teatrul Wyndham's Theatre din Londra, în piesa Driving Miss Daisy în care o are parteneră pe Vanesa Redgrave.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Voce,
Darth Vader,
rasist
/actualitate/vocea-lui-darth-vader-stiu-cum-e-sa-fii-rasist-9040524
9040524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.