Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil

Postat la 04 martie 2020 146 afişări

Viorica Dăncilă: Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil

Fostul premier Viorica Dăncilă susţine, într-o postare pe Facebook, că Sorina Pintea are dreptul să îşi îngrijească sănătatea în condiţii mai bine, iar cei care au în mâini soarte ei nu i-au asigurat acest lucru până acum: „Comportamentul organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil”.

Fostul premier Viorica Dăncilă spune, într-o postare de miercuri pe Facebook, că în astfel de cazuri, precum cel al Sorinei Pintea, pe lângă lege, trebuie să existe şi omenie.

Dăncilă susţine că fostul ministru al Sănătăţii a fost pus într-o situaţie umilitoare şi degradantă.

„Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern şi am apreciat-o ca profesionist şi ca om. Şi ştiu lovitura neaşteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătăţii. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferinţa ei nu e mimată. Instanţa va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzaţiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăţie, există dreptul la demnitate şi dreptul la compasiune. Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-şi îngriji sănătatea în condiţii mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate faţă de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situaţie umilitoare, degradantă, în condiţiile în care e doar acuzată, nu şi judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe reţeaua de socializare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comportament,
inacceptabil,
organe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.